1 år sen!

Ja, för ett år sen alltså.. Då gick mitt liv ut på alkohol. Att vara nykter en helg, det fanns inte i min värld. Jag brydde mig inte om någon, inte ens dom jag älskar mest och som jag skulle offra mitt liv för, dag som natt. Jag fick i 5 år höra, av soc, ingången , skolan att jag hade alkoholproblem. Droppen blev den dagen då jag satt på soc och dom sa till mig "Carro, du är en alkoholmissbrukare"... Då var jag nyfyllda 18 år och då började jag tänka, Vill jag om 10 år sitta i en busskur på Vasaplan? Vill jag mista min fina brorsdotter, min familj och mina vänner? ALDRIG! Men att sluta dricka på en dag, det är inte lätt! Jag fick ta en dag i taget och inte tänka på morgondagen. Det var på valborg 2010 som jag för första gången (Tack vare min lärare) höll mig nykter en storhelg. Det var svårt och efter två veckor fick jag ett jävla återfall..igen... som tyvärr höll i sig ett tag.
Men sen, tack och lov så började jag umgås med dom på Ersboda. Jag tror det var min räddning från alkoholen, för när jag var där höll jag mig nykter på helgerna. Även om det var många depressioner så fanns NI där, hela tiden.. Så nu har jag varit nykter sen den 7de Juli. Det är fyra månader, Och ja, det kanske låter lite och skrattretande för många. Men inte för mig. För mig är det stort.  Jag är fortfarande där på helgerna, för det är där jag får styrkan att hålla mig nykter och jag kommer fortsätta umgås med dom på helgerna.
På lördag, då fyller Elles styvpappa år, så då ska jag faktiskt ta mig en grogg. Jag känner att jag är redo för det nu. Jag kan behärska mig nu, jag kan dricka 2 stycken utan att måsta fortsätta. Det kunde jag inte för 6 månader sen. Jag vet ju inte hur jag kommer att må dagen efter, och nej, det kanske inte ens är lönt att testa. Men då vet jag det. Klarar jag inte av 2-3 groggar en kväll utan att ha ångest dagen efter, då finns det inget annat att göra än att låta bli alkoholen några månader eller år till.. NU är jag less på all ångest, fylla och allt som hör till. NU är det min tur att börja leva, börja må bra igen. Eller inte igen, NU är det min tur att börja må bra helt enkelt! NU vet jag vilka mina vänner är, NU vet jag vilka jag kan prata med och inte, NU är det min tur att börja leva.



Ta en dag i taget!


Just idag är jag stark,
Just idag mår jag bra!


Jag förs framåt av kraftiga vindar,




RSS 2.0